Laatste dagen in Vancouver en klaar voor de vlucht
8 juni 2025 - Vancouver International Airport, Canada
De twee dagen op campground Burnaby hebben we mooi besteed om alles schoon te maken en koffers redelijk inpakken zodat we niet teveel losse dingen moeten meeslepen. De extra grote tas is lekker maar ook zeer onhandig, je krijg hem niet echt goed opgetild. We zijn dit keer niet lang gaan wandelen want de voeten van Cor protesteren behoorlijk dus gewoon ronde campground, ook leuk! 's Morgens voordat we de camper konden inleveren eerst douche gepakt en overige etens waren en spullen die we niet mee wilde nemen in de 'kliko' gedumpt. Op naar de benzine pomp om de tank vol te gooien, pomp is val naast Fraserway dus we verbruiken dan niets meer. Bij inleveren van de camper krijg je een volledige inspectie die we weer goed hebben doorstaan. We kregen net als de vorige keer mee dat we de camper aan de buitenkant niet schoon hoefde te maken maar ze waren er wel blij mee. Krabbel neerzetten voor overdracht camper en we konden de koffers bij kantoor klaarzetten voor de shuttle. Daar moesten we als gewoonlijk wachten totdat er meer mensen naar vliegveld konden worden gebracht. We hadden wel veel bekijks met onze bagage...haha die de chauffeur met moeite in de shuttle kreeg. Maar hij vond het geen probleem, gewoon persen. Bij uitladen op vliegveld als enige 20 dollar in zijn handen gestopt.... daar was hij wel verbaast over. Nu karretje zoeken voor de koffers en snel naar Alamo voor de auto van 2 dagen. We kregen een nieuwe grote Ford met een flatscreen. er mooie kar. Naar de Ford toe viel de grote onhandige tas van het karretje, dus dit gaat ook niet werken maar gelukkig ging wel alles in de auto allen de vraag of we de Tiguan ook zo vol konden stoppen. Op naar hotel Sandman Signature valk bij airport om in te checken, het was erg druk maar uiteindelijk konden we de eerste lading bagage naar de kamer brengen om gelijk maar de rest te halen, uiteraard met lobby car van hotel. In de kamer maar begonnen met alles opnieuw in te delen en de onhandige tas leeg te maken. Cor had een aardig idee om lichte spullen in een grotere rugzak te doen die we wel even moesten kopen (extra koffer, grote tas en ook nog een nieuwe rugzak). We wisten dat er in de outlet een Mountain winkel was die rugzakken verkocht dus op weg met de Ford naar McArthur outlet. Het was erg druk maar we vonden wel een mooie rugzak voor Cor. We hadden 's morgens alleen een ontbijt bij de Mac gehaald, ook naast Fraserway maar hadden wel weer trek. We waren eerder bij een japanner geweest die erg lekker was dus daar maar even langs gelopen, gelukkig nog een mooi plekje vrij. De sushi is daar erg lekker en word klaargemaakt terwijl je wacht, Cor koos voor de Beef Teriyaki die ook erg lekker is. Ze waren op en gingen terug naar hotel om lekker uit te rusten, opnieuw inpakken doen we de volgende dag wel. 's Avonds hebben we het luxe restaurant in het hotel geprobeerd en dat beviel ons prima, onze eerste New York steak was heerlijk...maar wel prijzig. Het opnieuw inpakken de volgende ochtend ging prima, met de rugzak van Cor en de kleinere tas die we bij ons konden we gelukkig alles kwijt. De koffers en tassen wogen per stuk niet meer dan 23 kilo dus zijn we geslaagd. 's Avonds, als afsluiting, weer in het restaurant van hotel gegeten, we wisten dat deze goed was en lekker dicht bij 'huis'. Vol 'gevreten' terug naar de kamer en op tijd naar bed, laatste dag zal zwaar worden maar daar komen we ook wel overheen. 2e pinksterdag landen we om rond 12:00 uur op Schiphol en oom daar moeten we hard werken om de koffers bij en in de Tiguan te krijgen.
We zijn het er overeen dat we de volgende reis minder mee gaan slepen want daar worden we te oud voor. Misschien een kleinere camper en waarschijnlijk weer een week een suite huren....... maar zover is het nog lang niet.
Sandra Van den Maagdenberg:8 juni 2025Goede reis terug! En tot morgen xxx
Hennie &Marien:9 juni 2025welkom thuis